fredag 26. mars 2010

Tømmer som bevares

En del tømmervegger bevares, spesielt i andre etasje. I 1. etasje skal vi kun bevare én vegg i yttergangen siden denne forlenges opp trappeoppgangen. Min bedre halvdel har pusset og vasket alle vegger og takbjelker som vi skal bevare, mens jeg har sparklet, pusset og malt. Meningen er å male alt hvitt med tiden, men vi skal flytte inn og bo oss litt til - og da skal vi først prøve å leve med tømmerveggene slik de er. Det er jo ikke no stress å male disse i ettertid.
Takbjelkene skal vi bevare slik de ser ut, mens takbordene (troa) skal males hvit. Slik ser alle 6 rom ut i andre etasje, så vi har litt å puske med...Vi har påført to strøk med kvistlakk, men grunning, pussing og maling blir tatt så snart veggene er klare. Dette blir nok både tungt og tidkrevende, men sånn skal det være å bygge hus! Vil nå mene at maling uansett vil være bedre enn pussing og sparkling.
Vi har valgt å bruke gips (glatte flater) i kombinasjon med tømmeret for å fremheve dette, samt at det er litt enklere å tilpasse rundt alle bjelker i følge snekkerne. Tror resultatet blir innholdsrikt og spennende. Det skal bli gøy å vise ferdig resultat engang...
I dag kommer min kjære hjem igjen, regner med det blir arbeidspåske i år. Veldig deilig vær her de siste dagene, håper det holder en uke til.
God fredag fra Aina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blog Widget by LinkWithin