søndag 19. september 2010

Vedovnen fra Jøtul

Har tidligere omtalt peisen fra Jøtul, men her er noen egne bilder slik den kom til sin rett hos oss. Den står i stua, men glass på sidene gjør at vi også ser den fra spisestua selv om ovnen ikke er dreibar. Vi har valgt å bruke halvisolert piperør for å slippe en overgang fra tynn til tjukk pipe under taket. Dette utgjør et ubetydelig varmetap og er jo mye penere. Med halvisolert pipe kan overgangen til helisolert skje i etasjeskillet. På loftsrommet må det nemlig være helisolert pipe siden dette er et bruksrom. Tenk på dette om du skal montere stålpipe!

Et annet tips er å få tak i en hvit stålplate til taket. Merkelig nok er dette bestillingsvare selv om alle tak stort sett er hvite. Presiserer du ikke dette, får du en standard svart plate hos de aller fleste forhandlere. Mye penere, sant!?!

Til sist kan jeg anbefale en tynn stripe silikon rundt glassplata på gulvet før det kommer støv under. Dette er nok spesielt et problem ved levende og bevegelige gulv, men silikon vises ikke og vi får ingen irriterende støvkorn under glassplata.

Skal sørge for et stemningsbilde med fyr i peisen en dag, men synes det er for varmt til å fyre ennå. HELDIGVIS!

Søndagsmiddag venter hos mamma, bare gullet mitt våkner fra sin 3-timers lur i dag. Fortsatt god søndag!

Klem Aina

3 kommentarer:

 1. Hei hei! Da va vi kommet hjem fra ferie! Har hadd det helt supert! Så fint at du dele litt tips og sånt som kan komme oss til nytte no når vi skal bygge hus, mange ting æ ikkje ville tenkt på engang fordi man ikkje vet at det finnes. Har du forresten løst/mulighet til å bli med å lage div. tildafigura på huset der vi va på kurs sist den 2.okt fra 10-17. E nån dame som skal ha kurs i det. Ellers har vi no fri begge to no ( BA i pappaperm til 22.nov. og æ har ferien min, begynne på jobb 11.okt. Så no har i hvertfall vi god til til besøk om dåkker har? Håpe alt står bra til med dåkker. KLEM

  SvarSlett
 2. Det e en kjæmpefin vedovn dokker har :)
  sku ønske vi hadde sån ovn xD

  SvarSlett
 3. Jøss så pent dere har det. DU er kjempeflink.

  Hilsen fra Ann Elin (hun som syr som du traff på julebord ombord)

  SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin