I dag har jeg hatt visning på huset vårt. Fem par, og alle skreiv seg på liste, så nå er det bare å krysse fingre og tær. Det er anbefalt med nytrukket kaffe som skal dufte når folket kommer, friske blomster og frukt i skåler. Jeg rakk ikke kjøpe friske blomster og frukt, bakte et brett med boller istedet. Det må jo være trivelig å komme til et koselig kjøkken med fersk gjærbakst...litt usunt sammenlignet med frukt da.
.jpg)
- ca 500 gr hvetemel
- 100 gr smør el margarin smuldres i melet, for hånd eller i foodprocessor
- 4-8 ss sukker, jeg bruker 6 ss når jeg har kokesjokolade inni
- 1 ts kardemomme
- 50 gr gjær, tørrgjær i melet, ferskgjær røres ut i melken
- 3 dl melk varmes til 37 grader og røres inn i melblandingen til passe deig.
- Deigen hever til dobbel størrelse, 16 store boller trilles og etterheves minst 30 minutter.
- Jeg pleier å rulle inn to ruter med Dronningsjokolade i hver bolle og pensle med egg.
- Steikes midt i ovnen på 225-250 grader, ca 10-12 minutter.
Bon apetitt og god natt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar