onsdag 12. august 2009

Oppstart,- arbeidet er i gang

I juni kjøpte vi en tomt med et par oppsatte tømmerhus. Hovedhuset er hentet fra Kirkesdal i indre troms og er fra 1916. Annekset er hentet i Olderdalen og har en vel 150 år lang historie. Noen menn startet dette byggeprosjektet i 2006 av entusiasmen for tømmerhus. I juni valgte de å selge hele greia til stor glede for oss. Vi har jaktet på tomt i dette området i flere år, og så for oss mange år til grunnet byggestopp, reguleringsplaner, landbrukseiendommer og annet byråkrati. Min drøm har alltid vært å bygge selv, et hus i gammel stil på landet...og da passet dette oss perfekt. Hverken tak, vindu eller gulv er lagt, så vi har alle muligheter åpne.
Husene er satt opp som et koselig gårdstun. Vi skal bygge garasje på nedsiden av annekset. Planlegger å ha mest mulig naturtomt på nedsiden og kanskje en plen med jordbær-, potet- og grønnsaks åker på øversiden av hovedhuset. De fleste vil nok ikke synes bildene ser veldig innbydende ut, men vi ser et stort potensial og gleder oss stort. Den som ikke har troen skal nok få seg en overraskelse. Tunet kommer til å bli fantastisk. Vi regner med å være innflyttingsklare ved årsskiftet, litt ut i januar. Det kommer nok mange bilder underveis.
I dag er platene forran vinduene fjernet og snekkerne begynner å gjøre klart gulv til støping, både hovedhus, anneks og garasje. Støping av gulv skjer i neste uke, og vi venter nå på tilbud fra flere elektrikere angående varmekabler etc. Spennende prosess, men mye som skal tenkes på, avklares og besluttes.
Annekset sett ovenfra med litt av utsikten til sjøen. Inngangen til annekset blir her på ovensiden, men lett tilgang fra hovedhuset. Det var faktisk dette minihuset jeg falt for først, ser for meg det hvite lille huset med blonder og bestemorblomster i vinduene. Annekset har ikke borett, og skal brukes til hobbyrom/syrom, oppbevaring og kanskje noen senger på loftet til gjester som ikke får plass inne. Har så mange ideer som jeg skal dele med flere underveis.Snekkerne er i alle fall satt i gang. Dette blir GØY!

2 kommentarer:

 1. Ja dette blir gøy!!!! Gleder meg til fortsettelsen! Nårtid flytter dere nordover? Ha en herlig dag, Aina!!

  Klem

  SvarSlett
 2. Heihei!!
  Koselig å "treffe" nye bloggere her inne:) Jeg skal følge med dere i byggingen!!
  Spennende!

  Hilsen Benedicte

  SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin